середа, 16 жовтня 2019 р.

"Караван історій" до дня козацтва у бібліотеці


14 жовтня, на свято Покрови Пречистої Богородиці, в нашій державі відзначається День українського козацтва та День Захисника України.

     В Сторожинецькій районній дитячій  бібліотеці до цієї дати проведено караван історій «Шляхами козацької слави» та розгорнуту  книжкову виставку «Україна – земля українського народу»,  де представлені книги, які розповідають про історію України, про козацьку епоху, яка надзвичайно багата подіями і героями. Прикрашають виставку символи козацтва: козацька булава, козацька шабля та червона калина.

     Ведучі заходу  ознайомили присутніх з історією козацтва, життям та побутом козаків, про Запорізьку Січ.                   
     Учні 7 класу Сторожинецької ЗОШ I-III cт з класним керівником  Надією Юрівною  активно брали участь у бесіді-діалозі , дізналися цікавинки з козацького життя, говорили про звичаї козаків, як вони одягалися, чим харчувалися, як жили.
 Переглянули відеоролик про сьогоднішніх захисників нашої держави  «Армія України» та відповіли на питання вікторини.
  
   Після перегляду відео “Козацький дух непереможний” – байдужих не виявилося – адже мужність, звитяга, розум та героїзм козаків вражають.
Присутні сфотографувались на фоні святкової виставки і мали змогу першими познайомитись з новими книгами про історію козацтва.



Немає коментарів:

Дописати коментар