середа, 8 травня 2019 р.

Перемога. Пам’ять. Вдячність


  
«Великий день
Великдень Перемоги...
 Все ж наче вчора. А літа минають...
 На проводи, в степу біля дороги,
  Своїх солдатів вдови поминають»
 Ліна Костенко


   Свято Перемоги – особливе свято – величне, вистраждане. Подвиг героїв – переможців у цій жахливій війні непідвладний часу, як й наша щира та безмежна вдячність їм – людям, які виявили нездоланну мужність та незламність духу в боях за рідну землю та свободу країн Європи. 
   Бібліотеки могутньою силою слова, безмежною силою інформації доносять до умів та сердець своїх відвідувачів величний подвиг українського народу у Другій світовій війні.
   8 травня 2019 р. до Дня перемоги  над нацизмом у Другій Світовій війні та до Дня пам’яті та примирення  у Сторожинецькій районній бібліотеці для дітей провели історичну годину:   «Перемога. Пам’ять. Вдячність» де  була презентована тематична книжкова виставка «Дорогами мужності і героїзму». 
  


     На захід завітали: учні  5-а класу Сторожинецької районної гімназії,  вчитель історії - Світлана Станіславівна,  педагог-організатор  Валентина Анатоліївна та бібліотекар  Антоніна Міновна.
 Ведучі заходу розповіли про героїчні подвиги, мужність і самовідданість нашого народу в роки Другої світової війни на полях битв, в пеклі концтаборів і на трудовому фронті .
   Присутні переглянули документальний фільм «Інакше не було б Перемоги…». Діти  змогли поглянути на історичні події тих часів та дізналися якою ціною дісталася перемога. Переглянули  музичні відеоролики : « 9 травня», «Маки», «Степом, степом»,  «День Перемоги». 
   Нехай мир та злагода завжди панують у наших душах і серцях, нехай світлі травневі свята, присвячені пам’ятним датам історичних подій Другої світової війни додадуть всім нам нових сил та натхнення для побудови сучасної європейської держави – України !

Немає коментарів:

Дописати коментар