четвер, 21 лютого 2019 р.

У Міжнародний день рідної мови до Сторожинецької дитячої бібліотеки на музично-поетичну акварель: «Ти співуча, ніжна і близька» завітали учні 5 класу Сторожинецької районної гімназії №2.


21 лютого у Міжнародний день рідної мови до Сторожинецької дитячої бібліотеки на музично-поетичну акварель: «Ти співуча, ніжна і близька» завітали учні 5 класу з класним керівником Мирон Марина Іванівна та бібліотекар Іщенко Антоніна Міновна Сторожинецької  районної гімназії №2. Наша мова сягає своїм корінням в глибоке минуле. Із сивої давнини бере вона початок. Шлях її розвитку – це тернистий шлях боротьби. Багато, дуже багато жорстоких літ і століть пережила наша невмируща мова.    Ведучі заходу   розповіли  про роль мови у житті людини, її значення для української нації і держави. Поетичні рядки про рідну мову Т. Шевченка, Л. Українки, В Симоненко, В. Сосюри, які лунали на заході, розкрили барвистий світ українського слова, його велич та силу.

      Присутні з задоволенням слухали пісні, прислів`я про рідну мову, переглянули відео-легенду та казку про мову.
    Відповідаючи на питання вікторини «Подорож океаном рідної мови» учні продемонстрували гарні знання, а також вправно відгадували загадки.


     На святі  діти ознайомилися з літературою про рідну мову на книжковій виставці «Солов’їна, барвінкова -  українська рідна мова».



Немає коментарів:

Дописати коментар