субота, 27 січня 2024 р.

 ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОКОСТУ, ПРЕЗЕНТУЄМО ДО ВАШОЇ УВАГИ КНИГУ-КОМІКС ДЛЯ ДІТЕЙ «ПІЖМУРКИ ЗІ СМЕРТЮ. ДИТЯЧІ РОЗПОВІДІ ПРО НЕДИТЯЧУ ІСТОРІЮ». КНИЖКА ПОБАЧИЛА СВІТ У КИЇВСЬКОМУ ВИДАВНИЦТВІ «ДУХ І ЛІТЕРА». В ОСНОВІ СЮЖЕТУ – РЕАЛЬНІ ЖИТТЄВІ ІСТОРІЇ ЧОТИРЬОХ СВІДКІВ ГОЛОКОСТУ, ЯКІ ПЕРЕЖИЛИ ЙОГО У ДИТЯЧОМУ ВІЦІ.

Як говорити з дітьми про Голокост? Як підібрати властиву мову і доступний формат для оповіді про трагічні події минулого? Для відображення драматургії подій у книзі використано елементи графічного роману. Краще зрозуміти всі нюанси цієї непростої теми юним читачам допоможуть спеціальні провідники сторінками книги, у ролі яких виступили так само реально існуючі люди Еріка Григорчук та Олексій Фисюк – представники молодого покоління сучасних чернівчан.Над книгою працювала велика група авторів, з-поміж яких слід відзначити талановиту чернівецьку художницю Анну Тарновецьку.
Автори книги: Анна Ямчук, Микола Кушнір, Наталя Герасим, Анна Тарновецька. Видання було підготовлено Чернівецьким музеєм історії та культури євреїв Буковини.
Особливістю книги є те, що вона містить чималий дидактичний апарат, тож видання можна використовувати і як «підручник» на відповідних заняттях у школах та бібліотеках.



Немає коментарів:

Дописати коментар