середа, 27 березня 2019 р.

Тиждень дитячого читання ПРОДОВЖУЄТЬСЯ! ДЕНЬ 2-Й

Невже в майбутньому на світі
Не будуть квітнуть дивні квіти?
Конвалії й фіалки ніжні,
Й провісник березня – підсніжник?
Ми всі – господарі природи,
Тож збережемо її вроду.

Природа! З дитячих років ми звикли до її чарівної краси. Любимо бувати в лісі, в полі. Дивимося на квіти, дерева. Радіємо спілкуванню з природою, милуємося її красою.
З кожним роком під впливом діяльності людини все більше тварин і рослин зникає з лиця землі. Тому постала необхідність скласти списки таких видів, яких залишилося дуже мало. У 1980 р. було створено Червону книгу України.  Вона червона тому, що червоний колір це сигнал, який попереджає про небезпеку, що нависла  над великим багатством природи.

27.03.2019 р. в Сторожинецькій районній дитячій бібліотеці впродовж  Всеукраїнського тижня дитячого читання провели екологічну годину «Стежками Червоної книги».  
Під час заходу діти почули чимало цікавих фактів про роль природи, її вплив на людину, про необхідність збереження і охорони природнього середовища, про усвідомлення необхідності зберігати і примножувати природні багатства та дбайливе ставлення до природи. Розкрили таємницю кольорових сторінок Червоної книги України.





Діти з цікавістю переглянули відео  «Сторінками Червоної книги». Емоційно пройшла екологічна гра «Як зберегти природу». Читачі  збагатили свою скарбничку знань про рідкісні рослини і тварини нашої країни, та дискутуючи на тему охорони довкілля та відповідаючи на запитання вікторини «Знай, люби, бережи !», визначили правила поведінки у природі. Найцікавішим   виявилося саме відгадування  « Квіткових загадок».      

Вмійте любити природу
В полі, у лісі, над яром –
Квіти, дерева і трави…
Цвіту не вирви задаром,
Гілки не втни для забави.
Оберігайте повсюди
Шлях і стежиночку в гаї.
Все те окрасою буде
 Нашого рідного краю.

Немає коментарів:

Дописати коментар