пʼятниця, 30 березня 2018 р.

Правилам безпеки дітей в Інтернеті навчають у районній бібліотеці. Відбувся перший захід Бібліотечного квілту "Безпечний Інтернет"

       На вимогу сьогодення  Інтернет став частиною нашого життя. Найчастіше він є одним із варіантів домашніх розваг та інструментом задоволення інтелектуальних потреб. Ми підключаємо до мережі Інтернет усе, що тільки можна: телефони, телевізори, ноутбуки, планшети, і навіть холодильники. Зрозуміло, що батькам хочеться вберегти своїх дітей від усіх можливих труднощів, що тільки можуть трапитися з ними у їхньому житті. Якщо ж дитина не обмежує себе тільки віртуальним життям, а й спілкується з друзями в реальному житті, займається фізичною та творчою діяльністю, якщо ви усією родиною разом проводите вільний час та у вас є з дитиною довірливі стосунки, які допомагають дитині розуміти, що люди різні, то дарма хвилюватись. В такому випадку Інтернет є корисним і необхідним, і його можливості варто використовувати. Але все ж не треба забувати й про безпеку перебування вашої дитини під час перебування у мережі Інтернет.

       З цією метою Сектор інформаційних технологій Сторожинецької центральної районної бібліотеки проводить цілу низку заходів, а саме Бібліотечний квілт «Безпечний Інтернет».
Для першої співпраці 22 березня до бібліотеки завітали учні 8 класу Сторожинецького ліцею з викладачем Росомахіною Л.М..
       До уваги користувачів завідувач ІТ-сектору Горвасюк Н.О. підготувала презентацію та мотиваційний стенд «Правила безпечного Інтернету», які посприяють у вивченні та попередженні більшості небезпек, які можуть очікувати на дитину під час роботи он-лайн. Всього правил є 10 і до кожного з них подано віршований варіант, який кожна дитина може легко засвоїти.
       Після ознайомлення із “Правилами безпечного Інтернету” всі присутні за запропонованими ознаками, викладених у вигляді запитань у презентації, самостійно оцінювали рівень інтернет-залежності. В результаті опитування у половини з них виявлено всі ознаки інтернет-залежності, що ще раз доводить доцільність проведення таких заходів серед учнів різного шкільного віку.
        І на завершення всі разом взяли участь у квест-вікторині «Гасло безпечного Інтернету». За умовами вікторини за окремими питанями під відповідним номером приховане слово, що є частиною гасла. Таким чином, відповівши на всі 12 запитань, кожен мав змогу скласти приховане гасло, яке вибудувалось на імпровізованій інсталяції: «Знання правил безпеки у Всесвітній павутині допоможе вберегти від пастки комп’ютер і людину».
Сподіваємося, що даний захід обов'язково стане в нагоді всім учасникам та допоможе вберегти їх від небезпеки в Інтернеті!








Немає коментарів:

Дописати коментар