четвер, 16 березня 2017 р.

2017 рік оголошено «Роком Української революції».


2017 рік оголошено «Роком Української революції». Про це йдеться в указі президента №17 /2017 «Про заходи з відзначення 100-річчя подій Української революції  1917-1921 років» від 22 січня 2016 року. Наголошується , що його метою є зокрема  вшанування традиції боротьби за незалежність і соборність України та визначення історичного значення подій, пов’язаних із визвольною боротьбою початку ХХ століття.


15 березня, по відзначенню цієї події  районна дитяча бібліотека спільно з Сторожинецькою  гімназією   провели загально –системний  історичний урок «Сльоза зорі над  Україною». У  бібліотеці провідний бібліотекар Бойчук З.С оформила розгорнуту книжкову виставку «Уроки Української національної революції». Бібліографічний огляд літератури  по даній темі  провела  провідний редактор Лазарюк Я.С.


 Ведучі заходу ознайомили учнів –читачів з історичними подіями та фактами Української революції 1917-1921 років. На захід була запрошена,  вчитель історії Войцицька Світлана  Станіславівна, яка розповіла про визначних діячів Української революції,  читачі мали змогу переглянути уривки документального фільму та відео-ролик.

Немає коментарів:

Дописати коментар